Pradžia

Įrašai

Dalyvavome projekte, skirtame Antanui Smetonai

SmA0    2019 metai paskelbti Lietuvos Prezidento A. Smetonos metais, nes šiemet sukanka 100 metų, kai A. Smetona buvo išrinktas pirmuoju atkurtos Lietuvos Prezidentu.

Minėdami šią sukaktį,  spalio 16 d.  kartu su kitomis rajono mokyklomis dalyvavome Kupiškio  etnografijos muziejaus  Uoginių amatų centre vykusiame  projekto „Antanas Smetona - geriausiųjų tautos charakterio vertybių skleidėjas“ pristatomajame renginyje. Mūsų  mokyklai  atstovavo 8 klasės mokiniai: Luka Janulionytė, Jorūnas Jaseckas, Mintautas Lekavičius, Agnė Matusevičiūtė, Vakaris Rakalskis, Gabrielė Ščerbakovaitė, Dominyka Šybaitė, Greta Tijušaitė.

   Renginys prasidėjo labai prasmingai – simboliniu ąžuoliukų sodinimu  Šimtmečio ąžuolyne. Po to vyko projekto pristatymas ir profesoriaus Alfonso Eidinto  paskaita „Lietuva ir Prezidentas Antanas Smetona“, gausiai iliustruota senovinėmis nuotraukomis. Paskui mokiniai atliko užduotis, susijusias su Antano Smetonos gyvenimu, veikla ir jo atminimo įamžinimu. Visi dalyviai buvo pavaišinti arbata bei sausainiais, o nugalėtojai apdovanoti.

   Iš renginio mokiniai grįžo praturtėję žiniomis apie pirmąjį Lietuvos Prezidentą Antaną Smetoną ir jo indėlį atkuriant Lietuvos valstybę.

Bibliotekininkė Regina Stanienė

SmA1

SmA2