Pradžia

Įrašai

Gedulo ir vilties diena kitaip

GedvltD0    Šviečiant kaitriai vasaros saulei ir laukuose žydint rugiagėlėms, esami ir buvę Skapiškio pagrindinės mokyklos mokiniai, mokytojai bei darbuotojai paminėjo Gedulo ir vilties dieną.

Šią birželio 14-ąją vyko Nakties mokykloje renginiai, kurių pirmasis akcentas - 78-ųjų pirmųjų trėmimų metinių paminėjimas. Represijų aukos buvo pagerbtos tylos minute. Įžanginį žodį tarė istorijos mokytoja Rasa Kaušakienė. Ji priminė, kad pirmųjų tremčių metais iš Lietuvos buvo deportuota apie 17500 žmonių. Iš Skapiškio apylinkės iš viso ištremti 394 žmonės, kurių vardus ir pavardes perskaitė Ernesta Poškaitė, Augustas Šyba, Greta Tijušaitė ir Gerda Kirkytė. Istoriją „Lėlė“ pagal tremtinės prisiminimus perskaitė Emilija Petuchovaitė, o pasakojimą „Laikrodukas“ – Džiugas Meilus. Asmeninę istoriją apie savo mamą tremtinę papasakojo mokyklos direktorė Birutė Zaborskienė, savo tremtinius tėvelius prisiminė mokytoja Nijolė Greibuvienė. Tremtinių dainą padainavo Valentas Zaborskis. 

  Tylūs ir mąslūs mokinių veidai baigiantis renginiui rodė, kad asmeninės patirtys ir vietos gyventojų istorija palietė jų širdis ir mintis. 

Mokytoja Rasa Kaušakienė

GedvltD1

GedvltD2

GedvltD3

GedvltD4