Pradžia

Įrašai

Rugsėjo 1-osios šventėje – šimtmečio eglutė!

06-1Rugsejo    Rugsėjo 1 dieną  mokyklos bendruomenės atstovai  vyko į Kupiškį,  kur Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje išklausė Šv. Mišias už Lietuvos jaunuomenę, mokytojus ir tėvelius.

Po to dalyvavo šventinėje ceremonijoje miesto aikštėje, akcijos „Šimtas įkvepiančių žodžių mums ir Lietuvai“ pristatyme. Visus susirinkusiuosius pasveikino Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas, vicemeras Aurimas  Martinka, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifildienė. Kiekvienai rajono mokyklai  buvo perduoti sveikinimo laiškai mokyklos bendruomenėms  ir dovanos – Šimtmečio eglutės.

  Mokykloje šventiškai nusiteikę mokiniai, tėveliai, mokytojai ir svečiai taip pat susirinko į šventę. Su Rugsėjo 1-ąja visus sveikino mokyklos direktorė, kunigas Albertas Kasperavičius,  dr. Aldona Vasiliauskienė. Pirmokams įteikti Lietuvos pirmoko pasai, pasodinta Šimtmečio eglutė. Renginio metu skambėjo 5 klasės mokinės Evelinos Žiaugrytės ir muzikos mokytojos Sandros Guginienės atliekamos dainos. Interviu metu tėveliai išsakė palinkėjimus savo vaikams, mokyklos darbuotojams. Linkėta stiprybės, kantrybės, pasiaukojimo, jėgų, supratimo, pakantumo, įdomios veiklos... 

  Sveikinu visą mokyklos bendruomenę Mokslo ir žinių šventės – Rugsėjo 1-osios -  proga. 2017-2018 mokslo metai yra atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečio metai. Mes, maža dalelė Lietuvos, sveikinsime savo valstybę gerais darbais, įdomia, prasminga veikla, pilietiškais poelgiais.  Ir šiais metais kursime, pažinsime, švęsime!

Direktorė Birutė Zaborskienė

Išsamiau apie šventę dr. A. Vasiliauskienės straipsnyje Prisimenant Rugsėjo pirmąją Skapiškio (Kupiškio r.) pagrindinėje mokykloje (laikraštis „Lietuvos aidas“ 2017-10-27 Nr. 232-4).

2017 m. rugsejo pirmoji