Pradžia

Įrašai

Paminėjome Europos kalbų dieną

KlB0    Rugsėjo 26-ąją Europos kalbų dieną mokiniai ir kalbų mokytojai pasitiko ieškodami įdomių faktų apie kalbas. Parengtas stendas su posakiais kvietė jas suprasti.

Pamokų metu buvo diskutuojama apie kalbų mokymosi būtinybę, apie tai, kaip jų mokėjimas sąlygoja  gyvenimo kokybę, karjeros galimybes. Buvo peržiūrėti filmuoti siužetai apie įvairiomis kalbomis kalbančius jaunus žmones, parodyti filmukai apie renkamas reikalingiausias, populiariausias, sunkiausias, lengviausias, gražiausias kalbas. Mokiniai išsakė savo svajones, kurių kalbų ir kokiu tikslu jie norėtų išmokti. Mažesnieji mokinukai rašė patarles, įsimintiniausius ir žinomiausius anglų kalbos žodžius. Taip pat buvo klausomasi įvairiomis Europos kalbomis atliekamų dainų įrašų (tarp jų buvo ir daina žemaičių tarme), o mokiniai stengėsi įspėti, kokia kalba atlikta daina, pateikti argumentų, kodėl taip mano, parinkti tai kalbai epitetų.

  Pertraukų metu taip pat skambėjo populiarių dainų įrašai įvairiomis Europos kalbomis. O baigiantis pamokoms, prie mokyklos, ant grindinio, mokiniai užrašė jiems svarbiausius, gražiausius lietuviškus ir neseniai išmoktus mūsų giminaičių baltų  (latvių ir prūsų) kalbų žodžius, nupiešė mūsų kaimynų slavų kalbų medį.

  Mokiniams šios dienos veikla patiko. Daugelis užduotis atliko smagiai ir sėkmingai.

Rusų kalbos mokytoja N. Greibuvienė,
Anglų kalbos mokytoja S. Bakanienė,
Lietuvių kalbos mokytoja A. Jankevičienė

KlB1

KlB2

KlB3

KlB4