Pradžia

Įrašai

Svečiuose Forumo teatras

FTeatr

   Spalio 14 dieną mokykloje vyko Forumo teatro mokymai patyčių tema. Šie mokymai - viena iš Švietimo mainų paramos fondo bei Švietimo ir mokslo ministerijos vykdomo projekto ,,Iniciatyva savivaldybėms“ veiklų.

  Renginyje dalyvavo projekto koordinatorė Ieva Mizgeraitė - Mažulė. Mokymus 9-10 klasių mokiniams vedė viešosios įstaigos „Menų ir mokymo namai“ lektorės, Forumo teatro metodo specialistės: aktorė Rimanta Vaičekonytė, psichologė Virginija Skučaitė - Budrienė, spektaklio vedėja, pedagogė Silvija Stonkutė. Veikla prasidėjo nuo susipažinimo, įvairių žaidimų - pratimų. Aktorė R. Vaičekonytė parodė trumpą filmuką, kuriame buvo pasakojama apie Forumo teatro įkūrėją Augustą Boalį -  brazilų režisierių, rašytoją, politiką.

  Po teorinės dalies buvo pereita prie praktinės - vaizdinių teatro. Po to dalyviai pasiskirstė į tris grupes, kiekviena grupelė pasirinko po aktualią problemą ir sukūrė po trumpą etiudą. Šiuos etiudus mokiniai suvaidino žiūrovams. Visi galėjo diskutuoti, atvirai išsakyti savo jausmus, mintis apie tai, kas vyko scenoje, galėjo pakeisti kurį nors aktorių ir pabandyti pakreipti situaciją teigiama linkme. Susikalbėti aktoriams ir žiūrovams padėjo bei skatino visus aktyviai dalyvauti, diskutuoti, vaidinti Džokeris (taip Forumo teatre vadinamas spektaklio vedėjas) – Silvija Stonkutė.

   Renginys buvo įdomus, naudingas ir mokiniams, ir mokytojams. Visi  sutiko, kad tokių renginių turėtų būti kuo daugiau, nes  taip galima išmokti bendrauti, bendradarbiauti, išgirsti vieniems kitus. 

 Socialinė pedagogė Rita Kiaulėnienė

Forumo teatras