Pradžia

Įrašai

Dalyvavome netradicinėse pamokose „Gamyba gyvai“

OBEL     Spalio 22 d. devintokai dalyvavo edukacinėse chemijos ir technologijų pamokose, vykusiose „Obelių aliejuje“ ir Obelių spirito varykloje.

   Gyvai stebėti spirito ir maistinio bei pašarams ir biodyzelino pramonei skirto aliejaus gamybos procesai, susipažinta su jų valdymu. Lankytasi chemijos laboratorijoje, stebėti atliekami tyrimai. Įdomu buvo išvysti didžiulę  metano dujų talpą, susipažinti su metano gavimu bei panaudojimu. Apžiūrėti vandens valymo įrenginiai, prisiminti žinomi iš chemijos pamokų vandens valymo etapai.

   Tą pačią dieną vyko ir karjeros planavimo pamoka Rokiškio darbo biržoje. Devintokai susipažino su šiuo metu labiausiai paklausiomis profesijomis, išsiaiškino, kaip naudotis darbo biržos žemėlapiu, ieškant laisvų darbo vietų. Didelio susidomėjimo sulaukė žaidimas – testas, pagal kurį mokiniai nusistatė, į kokios srities veiklą jie linkę.

   Visa diena buvo pilna naujų patirčių, įspūdžių, malonaus bendravimo su įvairių profesijų žmonėmis. Kartu su mokiniais išvykoje dalyvavo technologijų mokytoja IrenaVenediktova, chemijos mokytoja Audronė Liudvinavičienė ir klasės auklėtoja Nijolė Greibuvienė.

Išvyka į Obelius bei Rokiškį