Pradžia

Įrašai

Knygos pristatymas Utenoje

Utena    Balandžio 21 diena buvo neįprasta – 14 mūsų mokyklos mokinių ir 5 mokytojų  delegacija vyko  į Utenos A. ir M. Miškinių viešąją biblioteką.

   Čia vyko Dr. Aldonos Vasiliauskienės monografijos „Vasilijaus Zinko studija „Sesuo Rafaila“: istorinis biografinis kontekstas, moksliniai komentarai ir teologinė terminologija“ prisatymas.  Renginyje dalyvavo knygos autorė, knygos redaktorė doc. dr. Irena Ramaneckienė,  ukrainietis vienuolis bazilijonas  t. Pavlo Jachimecas, Krekenavos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bazilikos klebonas dr. Gediminas Jankūnas,  Kamajų Šv. Kazimiero parapijos klebonas mgr. Andrius Šukys bei kiti garbingi svečiai.

   Pristatyta programa, kuri jau buvo rodyta mokyklos bei Skapiškio miestelio bendruomenėms. Neišdildomų įspūdžių paliko susitikimas su  t. Pavlo  Jachimecu, knygos redaktore I. Ramaneckiene  bei kitais garbingais svečiais. Ypač sužavėjo   susitikimas su kunigais, stebino  jų humoro jausmas  bei gebėjimas  bendrauti.

   Džiaugėmės labai gerais  atsiliepimais apie mūsų pasirodymą. Gurkšnodami arbatą ir ragaudami skanumynus, toliau bendravome su renginio dalyviais. Sulaukėme kvietimo apsilankyti Daugailiuose.

    Mums patiko 2008 m. atidaryta moderniai rekonstruota Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka.  Aplankėme bibliotekos parodų  galerijoje veikiančią poeto Alvydo Katino katinų kolekcijos parodą. Smagiai  pasivažinėjome  liftu.

   Šis renginys - tai neįkainojama  edukacinė pamoka  joje  dalyvavusiems  mokiniams ir mokytojams. Esame labai dėkingi dr. A. Vasiliauskienei už renginio iniciavimą ir šiltus padėkos bei pagyrimo  žodžius, taip pat  už  dovanėles.

   Straipsnius apie įvykusius Dr. A. Vasiliauskienės  monografijos pristatymus galima paskaityti čia , šioje nuorodoje,  čia  ir šioje nuorodoje.

Rafaila - Utena