Pradžia

Įrašai

Nacionalinis mokinių Č. Kudabos geografijos konkursas

Ch-Kb    Šiemet jau 15 kartą vykęs Nacionalinis Česlovo Kudabos geografijos konkursas sukvietė Lietuvos mokinius į Vilniaus edukologijos universitetą išbandyti geografijos žinių. Konkurse jau yra dalyvavę apie 15000 respublikos mokinių.

    Mūsų mokyklai atstovavo šeštokas Augustas Šyba tarp 196 respublikos šeštokų ir  aštuntokė Irena Kucinaitė tarp 192 respublikos aštuntokų. Kaip jiems sekėsi, sužinosime gegužės mėnesį.

    Tai jau nebe pirmi skapiškėnai, kurie savo jėgas išbandė respublikiniame geografų konkurse. Keletą metų jame dalyvavo Simona Lukošiūnaitė. Būdama devintokė, pateko į geriausių respublikos devintokų dvidešimtuką - užėmė 13 vietą  tarp konkurse dalyvavusių 149 devintokų. Būdama septintoje klasėje, Simona buvo 24 respublikoje iš 173 mokinių. 8 klasėje  taip pat  24 iš 160 aštuntokų. Dešimtoje klasėje  17 tarp 142 dešimtokų. Bet patekti į geriausiųjų dešimtuką taip ir nepavyko. Žiedūnė Kiznytė  yra užėmusi 21 vietą tarp 194 respublikos aštuntokų,  27 tarp 162  šeštokų. Vita Žilinskaitė buvo 31 tarp 276 respublikos devintokų. Respublikiniame Č. Kudabos konkurse dalyvavo ir Justina Mačionytė, Indrė Petuchova, Živilė Kaušakytė, Milda Beleckaitė, Giedrius Matuzas, Loreta Mikalauskaitė, Mindaugas Greibus, Evelina Lukošiūnaitė, Lukas Sriubiškis, Liveta Stukaitė, Brigita Railian, Monika Lipkytė, Ieva Giedrytė. Nors aukštų vietų šie mokiniai nelaimėjo, tačiau dalyvavo masiškiausiame nacionaliniame konkurse. Mokinius konkursui ruošė geografijos mokytoja Rasa Kaušakienė.