Pradžia

Įrašai

Tradicinė pusryčių fiesta ir Tarptautinė tolerancijos diena

PFiesta    Lapkričio 17 dieną mokykloje vyko jau tradicine tapusi akcija „Pusryčių fiesta“. Šią akciją inicijuoja projektas „Sveikatiada“. Pirmos pamokos pabaigoje į valgyklą rinkosi visi mokyklos mokiniai ir mokytojai.

  Kiekviena klasė kuo įmantriau stengėsi  padengti savo stalą. Mokiniai atsinešė pusryčių sau ir savo draugams. Visi draugiškai vaišinosi. 8 klasės mokinės Eglė, Greta, Alma ir mokytoja Oksana trumpai papasakojo apie pusryčių naudą žmogaus organizmui.

  Smagu, kad tą pačią dieną buvo minima ir Tolerancijos diena. Tad papusryčiavę kiekvienos klasės mokiniai pristatė plakatus, kuriuose atsispindėjo jų supratimas apie toleranciją.

   Į šią pilietinę iniciatyvą įsijungė PUG, 1-10 klasių mokiniai. Visa savaitė (lapkričio 10-14 d.) buvo skirta tolerancijos temai aptarti.  Etikos bei tikybos pamokų metu mokytojos su mokiniais išsiaiškino bei prisiminė žodžio „tolerancija“ prasmę ir reikšmę, aptarė su mokiniais, ar mes gyvename tolerantiškoje visuomenėje, ar tolerancija vyrauja vienas kito atžvilgiu, kokius tolerancijos ar netolerancijos pavyzdžius mokiniai prisimena, aptarė XX a. istorijos pavyzdžius, susijusius su netolerancija kitai tautai, religijai, rasei.  Visi analizavo, kokias žiaurias pasekmes gali sukelti netolerancija, priešiškumas kitam, kitokiam.

  Klasės valandėlių metu, padedant auklėtojoms, mokiniai piešė, rašė, kūrė Tolerancijos knygos puslapius. Kadangi šiais metais lapkričio 16 – oji buvo sekmadienį, tai Tarptautinę tolerancijos dieną minėjome penktadienį – lapkričio 14 d. Tądien mokyklos valgykloje PUG, 1-10 kl. mokiniai ir pristatė Tolerancijos knygos puslapius. Sudėjus į vieną vietą visus lapus,  išėjo labai graži ir spalvinga Tolerancijos knyga.  

Pusryčių fiesta-14