Pradžia

Įrašai

Ateitininkai padėkos sąskrydyje „Pakilk ir šviesk“

At-2   Spalio 21 dieną  vyko padėkos sąskrydis „Pakilk ir šviesk“, skirtas paminėti Kupiškio Kristaus žengimo į dangų bažnyčios šimtmečiui. Į šį renginį buvo sukviesti vaikai iš viso Kupiškio dekanato.

   Kartu su savo tikybos mokytojomis atvyko mokiniai net iš 13 mokyklų (Skapiškio, Antašavos, Alizavos, Salamiesčio, Rudilių, Šepetos, Noriūnų  pagrindinių, Lukonių bei Kupos pradinių mokyklų, Kupiškio P.  Matulionio progimnazijos, Subačiaus ir Kupiškio L. Stuokos - Gucevičiaus gimnazijų bei Kupiškio verslo ir technologijos mokyklos).

   Susirinkę į Kupiškio parapijos namus, buvo pasveikinti naujo dekano M. Kučinsko. Kunigas džiaugėsi susirinkusiu  jaunimu ir sakė, kad bažnyčia bus gyva, nes yra  gražus, veržlus, norintis veikti, mylėti jaunimas. Po dekano pasveikinimo visų mokyklų moksleiviai prisistatė bei pasveikino susirinkusiuosius parengtomis programėlėmis. Mūsų mokyklos mokiniai parodė pasaką „Keturi Dievo ieškotojai“, kuria sužavėjo publiką. Pasidžiaugus pasirodymais, mokiniai buvo suskirstyti į 4 grupeles, kurios turėjo atlikti užduotėles, bet svarbiausia užduotis buvo bendrauti tarpusavyje. Vieni ėjo dėlioti dėlionės su Kupiškio miesto vaizdu, antri piešė sveikinimą su šimtmečiu, treti keliavo į bažnyčią, kurią aprodė tikybos mokytojas D.Vilkas, ketvirti -  į muziejų, nes jame veikė Kupiškio bažnyčios indų ir kunigų drabužių paroda. Visos grupelės atliko minėtas užduotėles. O pabaigoje, sugiedoję giesmę, buvo apdovanoti saldainiais ir padėkomis, kurias įteikė pats dekanas M. Kučinskas.

Padėkos sąskrydis