Pradžia

Įrašai

Netradicinė diena su ugniagesiais gelbėtojais

PGT diena   Skapiškio pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai kasmet  dalyvauja pratybose, imituojančiose gaisrą ar kitokį ekstremalų įvykį mokykloje. Tik šiais metais jos vyko ne birželio mėnesį, o  įpusėjus rugsėjui.

   Šio mėnesio 16 dieną mokomąsias taktines pratybas mokykloje surengė Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kupiškio priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.  

   Panevėžio APGV Kupiškio PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio pareigūnai, iš pat ryto atvykę į mokyklą,  mokė naudotis  ugnies gesintuvais, rodė filmus „Kaip elgtis gaisro metu“,   „Kaip naudotis gesintuvais“ , kitą filmuotą medžiagą, susijusią su gaisrų priežastimis ir prevencija. Akcijos „Būk saugus, moksleivi“ metu buvo pristatyta ugniagesio gelbėtojo profesija, stengtasi ja sudominti, mokiniai paskatinti ateityje ją pasirinkti.

   Nuskambėjus ilgam skambučiui ir trims trumpiems ( mokiniai žino, kad tai gaisro pavojaus signalas),  120 mokinių ir 25 mokytojai sparčiai, bet  tvarkingai  evakavosi į buvusio vaikų darželio kiemą. Atsakingas už priešgaisrinę saugą mokykloje direktoriaus pavaduotojas ūkiui V. Kaušakys paskambino  bendruoju pagalbos numeriu 112 ir pranešė apie neva kilusį gaisrą.

   Prie mokyklos  gaisrinėmis autocisternomis vieni po kitų atvyko  ugniagesiai:  Kupiškio PGT pareigūnai, Kupiškio savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Skapiškio, Šimonių, Alizavos ugniagesių komandos. Kol mokiniai saugiai laukė darželio kieme, mokykloje buvo atlikta žmonių paieška ir evakuacija iš uždūmintų patalpų, nustatytas gaisro židinys, užgesintas tariamas gaisras, „ išgelbėti“ 4 mokiniai ir 3 mokytojai.

   Po kurio laiko mokiniai galėjo stebėti, kaip dirba ugniagesiai gelbėtojai, kokią įrangą jie  naudoja, kaip ji veikia, susipažinti su ugniagesių gelbėtojų  saugos priemonėmis: apsauginiais drabužiais, suspausto oro aparatais.

   Pratybų pabaigoje visiems buvo įdomu pamatyti, kaip mokyklos kieme buvo karpomas  automobilis ir gelbėjamas jame įstrigęs žmogus. Susirinkusiesiems buvo išsamiai papasakota apie gelbėjimo darbus, atliekamus  autoavarijų metu. Net ir mažiausiems pradinukams, kurie atrodė truputį pavargę, daug džiaugsmo suteikė galimybė praktiškai išbandyti ugniagesių gelbėtojų naudojamus švirkštus, ir, dėvint apsauginius drabužius, užgesinti tariamą gaisrą, kilusį mokyklos kieme. Medžių viršūnes siekianti vandens čiurkšlė  saulėtą dieną danguje nupiešė  ryškiaspalvę vaivorykštę.

   O po renginio prasidėjo piešinių konkursas „Ugniagesių gelbėtojų darbas“.  Mokinių piešiniuose ir plakatuose atsispindės  šios įsimintinos dienos įspūdžiai.

Vaizdo reportažas:

Foto reportažas:

PGT diena