Pradžia

Įrašai

Mokytojos stažuotė Valdovų rūmų muziejuje

Stzh  Ugdymo plėtotės centras, įgyvendindamas projektą „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ir perkvalifikavimo sistemos plėtra (III etapas)", organizuoja ilgalaikes pedagogų kvalifikacijos tobulinimo stažuotes.

   Ši kvalifikacijos forma ypatinga tuo, kad pedagogams suteikiama galimybė metus ar pusmetį stažuotis pasirinktoje Lietuvos ar užsienio švietimo, mokslo, kultūros įstaigoje arba universitete.

   Skapiškio pagrindinės mokyklos istorijos ir geografijos mokytoja Rasa Kaušakienė 2013 m. vasario – liepos mėnesį dalyvavo ilgalaikėje stažuotėje Nacionaliniame muziejuje LDK valdovų rūmuose. UPC organizuotoje stažuotėje mokytoja pusę metų kėlė kvalifikaciją, mokėsi kurti edukacines programas, susipažino su muziejininkų veikla. Būdama stažuotėje mokytoja įsitraukė į projektą,  dalyvavo tarptautinėje konferencijoje Nacionalinėje dailės galerijoje  „Muziejus – mokykla- moksleivis”, moderavo grupės, kuri nagrinėjo klausimą „Didieji lūkesčiai – kaip vieni kitus mato mokykla ir muziejus?” darbą. Davė interviu žurnalistei apie mokyklų ir muziejų bendradarbiavimą. Vaizdo įrašą iš šios konferencijos galima rasti internete. Grįžusi iš stažuotės, 2013 metų gruodžio mėnesį Kupiškio ŠPT mokytoja  Kupiškio rajono istorijos mokytojams skaitė paskaitą „Ilgalaikės pedagogų stažuotės. Reikalavimai ir patirtis. Edukacinė programa „Pinigėliai pinigai...“   Apie mokytojos stažuotę yra įkelta filmuota medžiaga. 

   Mokytoja Rasa Kaušakienė teigė, kad stažuotės yra nauja, įdomi, patraukli kvalifikacijos tobulinimo forma ir linkėjo visiems mokytojams pasinaudoti galimybe ir dalyvauti UPC projekte.