Pradžia

Įrašai

Kaip galime keisti socialinę aplinką?

Diskusija   Spalio pradžioje mokykloje vyko diskusija „Socialinė aplinka. Kiek mes pajėgūs pakeisti jos įtaką vaikui ir visuomenei?“

   Į mokyklą atvyko įvairių tarnybų atstovai: jaunimo centro vadovė Gaila Matulytė, socialinė darbuotoja Jolanta Petraitienė, Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai: Linas Dovydėnas, Elida Krikščiūnienė, Ričardas Kiaulėnas, Skapiškio bendruomenės pirmininkės pavaduotoja Reda Trainienė. Susitikime taip pat dalyvavo mokyklos administracija bei mokytojai.

   Buvo iškelti ir gvildenami labai aktualūs ir svarbūs klausimai: kuo mes galime padėti, kad socialiai jautriose šeimose augančių vaikų vaikystė būtų saugi ir ori? Kaip galime prisidėti, kad bendruomenės nariai daugiau žinotų apie savo teises, jų reikšmę savo kasdieniame gyvenime bei jaustųsi gerbiami kaip žmonės? Kuo mes kiekvienas asmeniškai, kaip žmogus, tėvas, kaimynas, pareigūnas, direktorius ir kt., galime pakeisti socialinę aplinką?

    Džiugu, kad apibendrinus susitikimą buvo priimti konkretus ir realus darbų planai, kuriuos įgyvendinant bus galima  skatinti teigiamą socialinės aplinkos įtaką vaikui ir visuomenei.

Socialinė aplinka