Pradžia

Įrašai

Jaunųjų ateitininkų veikla

Ateitininkai-12   Ateitininkams patinka būti drauge: dirbti, linksmintis, džiaugtis, melstis. Vasarą pabuvę stovyklose, išmokę daug įvairių žaidimų,  nori juos žaisti ir mokykloje. Šiais metais į  būrelį įsijungė naujų narių. O kada su jais ilgiau pabūti ir kaip juos išmokyti naujų žaidimų?

   Tad sugalvota „prailginti dieną“ – nakvoti mokykloje. Vyresnieji būrelio nariai organizavo orientacinį žaidimą po Skapiškio miestelį. Pasiskirstę į dvi grupeles, mokiniai išskubėjo   ieškoti paslėptų vėliavėlių. Sugrįžo pilni įspūdžių. O mokykloje su karšta arbata laukė vyriausios būrelio mergaitės.  Dar didesnė staigmena buvo tai, kad jaunuosius ateitininkus aplankė  klebonas S. Pranskūnas, nešinas didžiuliu ir skaniu pyragu. Atsigavę bei pailsėję renginio dalyviai ruošėsi kitai užduočiai – viktorinai. Klausimų, kuriuos parengė šeštokės, būta įvairių ir įdomių. Pramankštinę smegenėles, mokiniai klojo miegmaišius ir įsipatoginę  žiūrėjo filmus. Netruko išaušti įspūdingas rytas.

  Nors ir ne visai išsimiegoję, jaunieji ateitininkai buvo patenkinti prasmingai praleistu laiku.

 

  Spalio 20d. būsimos mūsų mokyklos  ateitininkės: M. Širkevičiūtė, J Bugailiškytė, E. Andrijauskaitė - kartu su buvusiais  mokyklos mokiniais, o dabar jau gimnazistais: L. Andrijausku, G. Peciukoniu , Ž. Bugailiškyte - dalyvavo „Maisto banko“ akcijoje. Ne pirmą kartą akcijoje dalyvaujantys mokiniai jos laukė nekantriai, nes norėjo savanorišku darbu pagelbėti Paketurių šv. Kazimiero vaikų globos namams -  surinkti maisto produktai keliavo būtent ten.

 

  Spalio mėnuo yra skiriamas Švč. Mergelei Marijai, visą mėnesį tikintieji kalba rožinio maldą. Tikybos mokytoja kartu su  ateitininkais sugalvojo  pakviesti šios mokyklos mokinius suverti rožinį – vėrinį iš karoliukų. Vėrinį buvo galima verti namuose iš turimų įvairių medžiagų. Visą spalio mėnesį mokiniai (4-10 kl.) kartu su savo tėveliais, vyresniais broliais ir sesutėmis bei močiutėmis namuose vėrė rožinį. Į mokyklą buvo atnešta daug ir iš įvairių medžiagų pagamintų rožinių. Ir visą lapkričio mėnesį mokiniai tikybos kabinėte galėjo džiaugtis savo bei draugų pagamintais darbeliais.

 

  Lapkričio 5d. mūsų mokyklos dešimtokai kartu su dorinio ugdymo mokytojomis N. Bagdonavičiene ir Ž. Andrijauskiene vykdė akciją „Uždekime žvakelę“. Ši akcija skiriama pagerbti buvusius šios mokyklos mokytojus, kurie jau yra iškeliavę amžinybėn. Vyriausieji mokyklos mokiniai važiuoja į Skapiškio parapijos kapines uždegti žvakelių  mirusiems mokytojams bei pasimelsti prie jų kapų.

Jaunųjų ateitininkų veikla-12