Pradžia

Įrašai

Sporto ir žmogaus saugos diena

 Sporto diena   Šių metų birželio 6 diena Skapiškio pagrindinėje mokykloje  prasidėjo evakuacija,  kurios metu visi mokiniai ir mokytojai, palikę patalpas, skubėjo į stadioną – buvo mokomasi, kaip reikėtų elgtis, ištikus tikram pavojui. 

    Klasių auklėtojai pranešė direktorės pavaduotojai tikslų evakavusiųjų skaičių, o evakuacijos laiko rezultatus ir eigą pakomentavo atsakingas už mokyklos civilinę saugą direktorės pavaduotojas ūkiui Virginijus Kaušakys.

   Organizuotos sportinės varžybos.  Jų tikslas -populiarinti sportą ir turizmą kaip aktyvų laisvalaikio praleidimo būdą.  Netradicinės dienos veiklos vykdymui buvo paskirti atsakingi mokytojai: V. Kaušakys, V. Starkus, O. Morkvėnienė, N. Greibuvienė, R. Kaušakienė, kurie sudarė dienos veiklos planą ir parengė sportinių varžybų nuostatus. Vyko kliūčių ruožo įveikimo, orientacinio sporto , dviračių, parodomosios lietuviškojo ritinio, krepšinio 3x3 varžybos, futbolo rungtynės.

    Pagal nuostatus sudarytos komandos buvo supažindintos su kliūčių ruožo trasa. Ją įveikiant mokiniams prireikė nemažai fizinės jėgos ir ištvermės bei sumanumo. Orientacinio sporto varžybos vaikams labai patiko, buvo netikėtos, sukėlė daug emocijų ieškant žemėlapyje nurodytų postų. Dviračių varžybų trasa  taip pat buvo neįprasta. Mokiniai labai susidomėję stebėjo ir patys pabandė žaisti lietuvišką ritinį. Supažindinti ir pademonstruoti, kaip reikia žaisti, atvyko  ritinio treneris V. Liubomirskas su Kupiškio jaunimo rinktine. Po to vyko futbolo ir krepšinio rungtynės. Mokiniai, kurie nepateko į komandas, žaidė badmintoną ir tinklinį.  Renginio uždarymo metu mokiniams buvo įteikti specialūs prizai.

Sporto diena