Pradžia

Įrašai

Išvyka į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą

Spekt    Kovo 15 dieną dalis mūsų mokyklos tarybos narių, mokytojų ir mokinių tėvų vyko į Vilnių žiūrėti J. Vaitkaus režisuoto spektaklio „Stepančikovo dvaras“. Spektaklis pastatytas pagal F. Dostojevskio to paties pavadinimo kūrinį.

    Kaip teigia spektaklio režisierius, visi personažai pažeisti, paženklinti. Jie daug šneka, daug ir meluoja, norėdami paslėpti keistą tuštumą. Kuo daugiau meluojama, tuo labiau sukuriama tikrų jausmų ir santykių iliuzija. Čia nėra laisvo žmogaus, sugebančio save valdyti, atsigręžti į save. Turi kažkas atsitikti, turi kai kas atsiųsti sukrėtimo dovaną...

    Spektaklio metu Įvairiausiomis spalvomis žaižaravo aktoriaus Rolando Kazlo sukurtas apsimetėlio Fomos vaidmuo, galėjome išvysti aktorių, tiesiog „besimaudantį“ savo vaidmenyje. Gėrėjomės J. Statkevičiaus sukurtais kostiumais, įdomia spektaklio scenografija.

    Besisvečiuodami „Stepančikovo dvare“, žvelgdami į jo gyventojus, daugelis išvydome ir mūsų gyvenimo situacijas, problemas, žaizdas ir skaudulius. O grįždami iš viešnagės dalijomės mintimis, ieškojome atsakymų , džiaugėmės ištrūkę iš kasdienybės ir įkvėpę gurkšnį pavasarinio Vilniaus.                        

VADT