Pradžia

Įrašai

Akcija „Baltajam badui – NE!”

maistaszv    Ilgai užsitęsę šilti orai jau buvo nuraminę gamtos mylėtojus, kad šiemet žvėrims ir paukščiams bus lengva ir daug pagalbos neprireiks. Tačiau sausį žiema parodė savo nagus. Teko skubiai skelbti akciją „Baltajam badui – Ne“.

    Mokyklos jaunieji miškininkai apžiūrėjo iš anksto paruoštas lesyklėles, pakabino jas mokyklos parko medžiuose, pribėrė maisto. Norėdami nudžiuginti savo globotinius, pasirūpino ne tik trupiniais, bet paruošė ir skanėstą – pačių pagamintą paukščių pyragą iš nesūdytų taukų ir įvairiausių grūdų bei kruopų. Tokia naujovė prie lesyklų sukvietė būrius sparnuočių.

    Be dėmesio neliko ir žvėreliai. Pernai padarytos ėdžios buvo nuneštos į stirnų bei kiškių lankomiausią parko kampelį. Kaip galima buvo tikėtis, į pagalbą pasisiūlė ir tikra gamtos mylėtoja mokyklos direktorės pavaduotoja Audronė Liudvinavičienė, kuri paragino gamtos žvalgus paimti vasarą jos pridžiovinto kvapnaus šienelio.

    Labai tikimės, kad visad pilnos ėdžios neleis žvėrims badauti ir šią žiemą, todėl kviečiame prie šios akcijos prisidėti visus mokyklos mokinius, mokytojus ir darbuotojus.