Pradžia

Įrašai

Gerumo akcija

Gerumas      Gražia tradicija tapo mokykloje Kalėdų laikotarpiu vykdyti Gerumo akciją. Tik šiais mokslo metais ji prasidėjo dar anksčiau, paminint Tolerancijos dieną. Tada ir buvo nuspręsta statyti didžiulį laivą, pilną gerumo, atjautos, supratimo.

    Mokyklos socialinės pedagogės Ritos Kiaulėnienės padedami, mokiniai statė, gražino laivą, kol pagaliau gruodžio keturioliktą dieną pristatė jį per Gerumo akcijos atidarymą. Šventės metu buvo paskelbta, kad mokyklos mokiniai vėl pakviesti į respublikinę bendrumo akciją ‚‚Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui‘‘, kurį organizuoja Valstybinis psichikos sveikatos centras. Ši bendrumo akcija vyksta jau šeštus metus. Sukurti Kalėdų atviruką ir parašyti keletą nuoširdžių žodžių galėjo kiekvienas mokinys. Tą daryti paskatino ir mokyklos direktorė Birutė Zaborskienė, palaikiusi gražią idėją. Akcijos atidaryme dalyvavo aštuntoko Igno Lukošiūno mama, kuri savo pranešime apie gerumą pabrėžė, kad privalome dalintis gerumu, nes tai stiprina mus pačius.

   Daug gražių idėjų pasiūlė ir prie akcijos prisidėjo dailės mokytoja Lina Riaubienė.

   Mokyklos saviraiškos būrelio ‚‚Smagratis‘‘ nariai parengė muzikinę - meninę programėlę pagal H. K. Anderseno pasaką ,,Bjaurusis ančiukas‘‘. Jiems padėjo mokytojos Nijolė Bagdonavičienė ir Sandra Stukaitė.

  Gruodžio devynioliktą dieną Gerumo karavanas aplankė Kupiškio ligoninės palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje gulinčius vienišus ligonius ir Kupiškio socialinės globos namų gyventojus, parodė parengtą programą ir įteikė sveikinimo atvirukus.

   Nebuvo pamiršti ir miestelyje gyvenantys vieniši, pagyvenę žmonės. Prie šios akcijos prisidėjo beveik visa mokyklos bendruomenė. Už surinktas lėšas buvo nupirkti produktai, iš kurių virėjos Jolanta, Viktorija ir Loreta iškepė šventinius meduolius, o mokytoja Regina Stanienė su mokiniais juos papuošė. Vyriausieji mokyklos mokiniai aplankė senolius, įteikė dovanėles su nuoširdžiausiais sveikinimais.  

Gerumo akcija