Pradžia

Įrašai

Antrokai knygų šalyje

Bibl1   Rugsėjo 28 d. antros klasės mokiniams vyko netradicinė lietuvių kalbos pamoka Skapiškio miestelio bibliotekoje. Bibliotekininkė Roma Bugailiškienė mielai sutiko priimti mokinius ir papasakoti apie savo darbą.

    Mokiniai sužinojo, jog biblioteka - tai ne vien patalpa, kurioje daug knygų, bet ir gražus bendradarbiavimas su miestelio bendruomene. Mokinių tėveliai ir seneliai dažnai užsuka į biblioteką, kur gali paskaityti laikraščių, žurnalų, gauti reikiamą knygą, prisėsti prie kompiuterio. Bibliotekoje rengiami įvairūs susitikimai, rengiamosBibl2 parodos. Bibliotekininkė pasidžiaugė, kad ir antrokai užsuka į biblioteką ir mielai skaito knygas. Tai Džiugas ir Renaldas. Jiems netgi įteikė atminimui knygelių bei paragino antrokus labiau pamilti knygeles ir su jomis bendrauti. „Knygos, – sakė bibliotekininkė, – padeda mokiniams augti ir tobulėti. Didis tas, kuris protingas.“ 

    Mokiniai sužinojo, jog miestelio bibliotekoje yra apie 12 tūkstančių knygų, iš jų net 3 tūkstančiai grožinės literatūros leidinių, skirtų 1-4 klasių mokiniams. Vaikams bibliotekininkė parodė pačią didžiausią ir pačią mažiausią knygą. Mokiniai susidomėję jas apžiūrinėjo. Jie sužinojo, kodėl reikalinga mokėti abėcėlę atmintinai.

    Bibliotekininkė buvo paruošusi staigmeną Bibl3mokiniams. Už kiekvieną įmintą mįslę jie galėjo iš „stebuklingos“ skrybėlės traukti siurprizą. Visi likusieji buvo apdovanoti knygų skirtukais. Antrokai atsidėkodami už šiltą priėmimą bibliotekininkei įteikė rudeninių puokščių, kurias sukomponavo namuose su savo mamytėmis.