Pradžia

Įrašai

Profesijų mugėje

Prf0     Gruodžio 5 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykla organizavo renginį „Profesijų mugė“, kuris vyko Kupiškio kultūros centre, Vitražų salėje. Ten apsilankė ir mūsų mokyklos mokiniai. 

Profesijų mugė vyko šventiniu laikotarpiu, todėl organizatoriai pristatė visas mokymo programas, pagrindines mokyklos veiklas, kurios  atspindėjo ir kalėdinę nuotaiką. Renginio svečiai galėjo ne tik gauti reikiamos informacijos, bet ir išbandyti jiems įdomias specialybes. Daugiausiai vaikinų dėmesio sulaukė technikos priežiūros verslo darbuotojai, kurie demonstravo metalo gręžimą, įvairių detalių sujungimą  aliuminėmis kniedėmis, sprendė galvosūkį sudėdami automobilio pusašio lankstųjį šarnyrą, atliko kalvystės darbus šaltuoju būdu. 

   Merginos domėjosi virėjo specialybe,  nes KTVM mokiniai demonstravo ir renginio svečius mokė meniškai pjaustyti daržoves, šventiškai dekoruoti sausainius, gaminti itališkus makaronus,  vakuumuoti maisto produktus, svečius vaišino pačių keptais kūčiukais ir kisieliumi.

  Dalyvavimas mugėje buvo labai vertingas ir naudingas patiems vyriausiems mūsų mokyklos mokiniams, kurie jau pavasarį turės pasirinkti tolimesnį savo kelią.

Mokytoja Oksana Morkvėnienė

Prf1

PRf2

Prf3