Pradžia

Įrašai

Baigiamasis finansuojamo jaunimo iniciatyvų projekto „Pažvelk į mokyklos gyvenimą pro objektyvą“ renginys

Al0   Gruodžio pirmąją dieną neformaliojo vaikų švietimo būrelio „Video kūrėjai“ nariai vyko į Alizavos pagrindinę mokyklą. Čia vyko mokinių sukurtų filmukų apie savo mokyklas peržiūra.

Tai buvo Kupiškio r. savivaldybės dalinai finansuojamo jaunimo iniciatyvų projekto „Pažvelk į mokyklos gyvenimą pro objektyvą“ baigiamasis renginys. Į jį be mūsų būrelio narių ir vietinių filmukų montuotojų dar atvyko projekte dalyvaujantys Subačiaus gimnazijos mokiniai.

  Pradžioje mokyklų komandos pristatė  sukurtus filmukus apie savo mokyklas, vėliau vyko jų aptarimas.

  Antroje renginio dalyje projekto koordinatotė  Danutė Miknevičienė mokinius pakvietė į protų mūšį „Ką žinai apie kinematografiją“. Jame dalyvavo šešios atsitiktine tvarka suformuotos komandos.

  Pirmajame ture komandų dalyviai turėjo iš garso takelių atpažinti kino studijas, iš filmų ištraukų pasakyti pagrindinius veikėjus, žinoti filmų pavadinimus ir pan. Čia geriausias žinias parodė „Steisės“ ir „Viens, du trys“ komandos, teisingai atsakiusios į 8 klausimus.

  Antrasis turas pareikalavo žinių apie filmų kūrimą. Daugiausiai taškų pelnė „Viens, du trys“  komanda (8 teisingi atsakymai).

  Trečiajame ture reikėjo atsakyti į klausimus apie knygas, pagal kurias buvo sukurti filmai. Daugiausiai teisingų atsakymų pateikė komada „Ananasai“ ( net 9!). Susumavus rezultatus geriausiais kino žinovais paskelbti komandos „Viens, du, trys.“ dalyviai. Antroji vieta atiteko komandai „Smegenys“, o trečiąją vietą iškovojo „Ananasų“ komanda.

  Renginys buvo smagus – mokiniai ne tik gavo pažymėjimus, buvo apdovanoti prizais, bet ir praplėtė žinias apie kinematografiją.

Būrelio vadovas Rimvidas Jankevičius

Al2

Al3

Al1

Al4

Al5