Pradžia

Įrašai

Dalyvavome rajono informacinių technologijų turnyre

ITT    Kovo 10 dieną geriausiai informacines technologijas išmanantys mūsų rajono mokiniai rinkosi į Kupiškį.

 Tą dieną vyko tradicinis Kupiškio rajono informacinių technologijų turnyras, skirtas Kovo 11-ajai, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, paminėti. Dviejose rajono centro mokyklose – P.Matulionio progimnazijoje ir L.Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje - 78 mokiniai iš visų rajono mokyklų nekantravo išbandyti savo žinias ir gebėjimus įvairiose informacinių technologijų srityse.

  Visus  dalyvius pasveikinus mūsų rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiajai specialistei Rimutei Balzarevičienei, turnyras prasidėjo. Pirmoji užduotis turnyro dalyviams buvo bendra: jie atliko teorinių žinių testą. Vėliau 5-6 klasių mokiniai turėjo pademonstruoti savo įgūdžius praktiškai dirbdami su teksto redagavimo bei piešimo programomis, 7-8 klasių grupės mokiniai rodė savo gebėjimus kurdami pateiktis bei sudėtingesnius tekstinius dokumentus, o 9-10 klasių mokiniai atliko įvairias užduotis naudodami skaičiuoklę bei teksto redaktorių.

   Mokinių atliktus darbus vertino 14 rajono informacinių technologijų mokytojų. Dienos pabaigoje jau buvo suskaičiuoti pasiekti rezultatai ir paskelbti kiekvienos klasių grupės nugalėtojai. Mūsų mokyklos mokinių pasiekimai šiame rajoniniame turnyre tokie: 5-6 klasių grupėje penktokė Orinta Aleknaitė laimėjo pirmąją vietą, o jos klasės draugas Rokas Puciata buvo trečias. 9-10 klasių grupėje devintokė Ieva Giedrytė ir dešimtokas Egidijus Antanaitis užėmė ketvirtąsias vietas, devintokė Laura Puciataitė pelnė septintą vietą. 7-8 klasių grupėje septintokas Tomas Kurkauskas buvo vienuoliktas.

   Sveikiname turnyro laimėtojus bei prizininkus, dėkojame visiems jame dalyvavusiems mokiniams ir linkime toliau kaupti žinias bei patirtį informacinių technologijų srityje.

Kupiškio inf turnyras