Pradžia

Įrašai

Pasaulinė Košės diena

Koshe     Spalio 9 dieną mūsų mokyklos pradinių klasių mokinukai  ir jų mokytojos pradėjo linksma mankšta bei avižine koše.

    Mūsų mokykla, kaip ir kitos 427 Lietuvos mokyklos, prisidėjo organizuojant UAB „Malsena“ ir Sveikatos apsaugos ministerijos projektą -  iniciatyvą, skirtą paminėti Pasaulinę Košės dieną. Šio projekto tikslas -  mokyti ir skatinti sveikai maitintis jaunąją kartą, rinktis sveikus užkandžius vietoj saldumynų ir siekti, kad tai taptų gražia tradicija kiekvieną metų rytą.

   Mokinukai, pasimankštinę su kūno kultūros mokytoja Oksana Morkvėniene, lydimi mokytojų : Almutės Knabikienės, Gitanos Sriubiškienės, Dalios Notkuvienės, Dalios Petrulytės ir Renatos Zabulienės, rinkosi  į valgyklą. Prisiminę maisto piramidę, naudingus, sveikus  produktus, valgė kvapnią avižinę košę, pagardintą džiovintais vaisiais ir uogomis, šokoladu.

   Po pusryčių kiekvienas mokinukas gavo po atminimo dovanėlę – knygelę „Košės diena“. Skaitydami  knygelę, susipažino su pagrindiniais  herojais Dribse ir Dribsiu, sužinojo, kokie pusryčiai Dribsiui padėjo nugalėti poną Alkį, o kokie suteikia energijos, susipažino su naudingojo grūdo keliu iki stalo, perskaitė  Dribsės ir Dribsio patarimus, ką daryti, kad nekankintų begėdis Alkis.