Pradžia

Įrašai

„Gamtos bičiulių“ išvyka

Mikieriai    Rugsėjo 24 dieną būrelio „Gamtos bičiuliai“ nariai vyko į smagią kelionę. Pirmiausia apsilankė Mikierių girininkijoje. Ten apžiūrėjo įspūdingą įvairiausio dydžio inkilų kolekciją.

   Po to nuėjo prie danielyno aptvarų. Pasigrožėti besiganančiais gyvūnais buvo galima iš šalia pastatyto apžvalgos bokšto. Dabar aptvaruose gyvena danieliai, dėmėtieji elniai, muflonai. Tik gaila, kad jie buvo tolokai ir pasislėpę už medžių. Tad su minėtais gyvūnais jaunieji gamtos bičiuliai susipažino apžiūrėję ir perskaitę didžiulius plakatus. Vėliau buvo parodyti gyvūnų ragai, dideli ir sunkūs!

   Kitas sustojimas buvo prie garsaus pakabinamo Mikierių tilto, dar vadinamo Beždžionių tiltu. Jis net 80 metrų ilgio! Jungia Mikierių ir Inkūnų kaimus. Mokiniai pasigrožėjo statiniu ir Šventosios upe, kuri  atrodė įspūdingai dėl kylančio rūko.

   Nekantriai vaikai laukė dar vienos kelionės stotelės - labirintų parko Anykščiuose. Smagu buvo lenktyniauti labirintu! Daug įspūdžių patyrė vaikai klaidžiodami po apvalųjį ir  didįjį labirintus. Smagiai pašokinėjo ant batuto, pažaidė žaidimų aikštelėje. 

Mikieriai