Pradžia

Įrašai

Europos kalbų diena

Kalbu diena   Europos kalbų dienai, kuri minima rugsėjo 26-ąją, ir šiais metais buvo ruošiamasi iš anksto, ieškoma naujų idėjų bei formų. Kalbų, geografijos, muzikos, informatikos   mokytojai su mokiniais sutelkė jėgas:  mokėsi dainų, rengė užduotis viktorinai, nešė suvenyrus.

    Taip atsirado paroda, eksponatais pasakojanti apie daugelį pasaulio šalių. Ją aplankė vyresnieji mokiniai, pradinukai,  mokytojai, mokyklos darbuotojai. Eksponatus į parodą pristatė  Aušrinė Kvedaravičiūtė  (4 kl.), Inesa Daktaraitytė  (6 kl.), Julita Burokaitė , Pranas Nakrošis  (7 kl.), Simas Sokas, Brigita Railian (8 kl.), Deimantė Sokaitė ir Gytis Sokas ( 9 kl.), Laura Vigėlytė , Žanas Tuska (10 kl.). Parodą suvenyrais gausiai papildė ir mokytojos Rasa Kaušakienė, Sandra Guginienė, Oksana Morkvėnienė, Nijolė Greibuvienė bei direktorės pavaduotoja Audronė Liudvinavičienė. 

   Baigiantis pamokoms, vyko  viktorina. Joje dalyvavo 3 mišrios komandos po atstovą iš 5-10 klasių.  Dalyviai turėjo sugalvoti  komandos  pavadinimą,  pasakyti  Europos sostines, suvokę anglišką tekstą, jį iliustruoti, įvardyti rusiškai bei angliškai tai, kas buvo nupiešta paveikslėliuose. O komandų sirgaliai piešė plakatus, palaikė rungtyniaujančius draugus. Sunkiausia  buvo atpažinti Europos kalbas regi stiliaus dainose. Nepaisant užuominų apie  šalių vėliavų spalvas, teisingai atspėti buvo sunku.

   Viktorinai baigiantis, ekrane buvo matyti atliekami  žinomiausi Europos tautų šokiai: „Kepurinė“, „Flamenko“, „Kalinka“, „Sirtakis“, „Čardašas“, „Tarantela“. Juos taip pat turėjo atspėti žiūrovai.

  Žiuri susumavus rezultatus, visi viktorinos dalyviai užėmė prizines vietas ir gavo padėkas bei knygutes.

Kalbų diena-12