Pradžia

Įrašai

Vasario 16-oji - Lietuvos valstybės atkūrimo diena

vasario16    Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, nutarėme pasitikrinti bei praturtinti žinias apie Lietuvą. Pradinukai varžėsi viktorinoje  „Ar pažįsti Lietuvą?“. Atsakė į įvairius  klausimus, atliko kūrybines užduotis, klaidžiojo Lietuvos senovės labirintais, neakivaizdžiai keliaudami po Lietuvą,  turėjo atpažinti vietoves, įvardyti žymias asmenybes.

    5-7 klasių komandos  viktorinoje ,,Mano Tėvynė Lietuva“ taip pat atliko įvairias užduotis, susijusias su Lietuva. Teko  gerokai pamąstyti atsakant į klausimus,  susijusius su Skapiškio miesteliu, Kupiškio kraštu. Nustebino tai, kad praktines užduotis mokiniai atliko teisingai: lengvai atpažino senus rakandus, įvardijo jų paskirtį, nesunkiai išsprendė rebusus. Nenuobodžiavo ir kiti mokiniai – jie palaikė savo klasės draugus, savo žiniomis galėjo pagelbėti savo komandai pelnydami taškus. Smagu tai, kad viktorinų metu vyravo draugiškumas, bendradarbiavimas, gera nuotaika.

    Vyresnieji  mokiniai rinkosi į konferenciją „Lietuva laisva!“- tariame pasauliui“.  8 klasės mokiniai visiems  konferencijos dalyviams prisegė  pieštas emblemas. 9 ir 10 klasių mokiniai parengė pasakojimus apie Lietuvos istorines asmenybes, kurios prisidėjo prie Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo. Konferencijos metu skaitomos eilės apie Lietuvą skatino pajusti,  kokia graži ir brangi mūsų tėvynė.

   Savo kūrybiškumą, asmeninį požiūrį į Lietuvą, jos istorinį kelią mokiniai išreiškė piešiniais, kurių paroda buvo  skirta Tėvynei, Laisvei, Nepriklausomybei.

Vasario 16-oji